Fizjoterapeutka / Rehabilitantka
LORNE BAY MEDICAL CENTRE
170 cm
29 yo
Awatar użytkownika
about me
my heart's not in it anymore
this tired deck of cards
with bends and tears at the corners
my fingerprints stained across the backs
Awatar użytkownika
♣ Dwójka kier trefl
Przyszłam na świat jako ta druga, słabsza, odrobinę mniej dzielna i odważna. I tak już pozostało. Nie zliczę sytuacji i historii, w których kryłam się za ramieniem siostry. Nawet jeśli byłyśmy w tym samym wieku, to Billie wydawała się być silniejsza i bardziej zdeterminowana. Chroniła mnie, chociaż wcale nie miała takiego obowiązku i była zawsze obok, gdy rodziców brakowało. A brakowało ich często; najpierw z naszego życia zniknął ojciec, a później matka obecna była tylko teoretycznie, bo praktycznie chyba zawsze radziłyśmy sobie same.
Mnie zaś przygniatała rzeczywistość, w której nie czułam się stabilnie i bezpiecznie. Tworzyłam więc swoją własną. W odmętach wyobraźni układałam niesamowite historie. Budziłam swoich bohaterów do życia, a z czasem wierzyłam w to, że posiadam magiczne umiejętności, bo przecież ich widziałam, przecież byli tuż obok, gdy kolejną, straszną noc spędzałyśmy w domu same z siostrą.

♦ Joker
Z czasem przestałem być dzieckiem nieustannie błądzącym po fantastycznym świecie, który nie istniał. Nie umiałam jednak odnaleźć się w tym rzeczywistym. Zamykałam się więc, odsuwałam w cień i snułam dalej swoje opowieści, tym razem bardziej racjonalne. Spisywane na kartkach, chowane do starego biurka i będące dla mnie formą terapii, bo przecież na inną liczyć nie mogłam. Czułam się niedopasowana, jakbym każdego dnia udawała, zakładając inną maskę, wcielając się w inną rolę; uczennicy, siostry, wolontariuszki, szkolnej przyjaciółki, pierwszej miłostki. Chociaż tak naprawdę nigdy nie znalazłam nikogo, kto w pełni by zrozumiał moją cichą duszę.
I miłość do kart, bo odkąd pierwsza talia wpadła w moje ręce, odtąd nie umiałam się z nimi rozstać. Grałam we wszystko i nieustannie męczyłam tym innych. Jednak moją główną formą zabawy były sztuczki. Nie pamiętam już nawet, która z nich była pierwsza, ale do teraz poznałam ich zbyt wiele by zliczyć, a nadal stosuje nowe, aby przekłamać tę ponurą rzeczywistość.

♠ As
Jestem mądra. Może nie tak zdolna jak starsza siostra, bo jednak nigdy nie starałam się nawet o tytuł doktora przed nazwiskiem, ale skończyłam fizjoterapię. Naturalnie nie było to łatwe, bo nie mogłam liczyć na wsparcie rodziny, ale stypendium i dodatkowe prace pozwoliły mi dostać dyplom. Tylko, że jak zwykle moja ambicja skończyła się na przyjęciu pierwszej, wygodniejszej posady i zatrzymaniu się w miasteczku, w którym się urodziłam i wychowałam, bo nie miałam ani sił, ani odwagi, by szukać czegoś lepszego w Cairns.

Królowa i Król
Pamiętam jak się poznaliśmy. Pokazywałam jakąś prostą, barową sztuczkę dla przyjaciół, a on obserwował to z boku. Był szarmancki, uprzejmy, zainteresowany tym co mówiłam, nawet jeśli niezbyt wiele słów opuszczało moje usta tej pierwszej nocy, bo nie umiałam się poczuć swobodnie przy kimś kompletnie nowym. Jednak to był dopiero początek, a po kilku spotkaniach zdałam sobie sprawę, że przepadłam. Utonęłam w tej relacji przekonana, że spotkałam w końcu kogoś kto się mną zajmie, kto mnie doceni, kto da mi bezpieczeństwo, którego tak łaknęłam. Nie zauważyłam, w którym momencie stabilność zamieniła się w reguły. Cichy dom, w więzienie, a miłość w toksyczną truciznę, którą mnie przepełniał. W zasadzie nadal tego nie widzę. A może nie chcę widzieć? Chcę w końcu do kogoś naprawdę przynależeć, czy to nie jest cena, którą mogę zapłacić?

♡ Walet
Noelle (Elle) Harding
04/02/1996
Lorne Bay
FIZJOTERAPEUTKA/REHABILITANTKA
LORNE BAY MEDICAL CENTRE
carnelian land
panna, bi
Środek transportu
Posiada starego Saaba, w którym wiecznie świeci się kontrolka check engine i zawsze brakuje płynu do spryskiwaczy.

Związek ze społecznością Aborygenów
Nie posiada żadnych rodzinnych więzi, ale jest mocno zżyta z tą społecznością, bo od małego dorastała w okolicach rezerwatu.

Najczęściej spotkasz mnie w:
W towarzystwie mojego chłopaka, o ile nie jestem w pracy. Wtedy możesz mnie szukać w przychodni, albo w drodze do pacjentów.

Kogo powiadomić w razie wypadku postaci?
Siostrę - Billie Harding

Czy wyrażasz zgodę na ingerencję MG?
Tak
Noelle Harding
Ester Exposito
i followed my heart
and it led me to lorne bay
000 cm
000 yo
Awatar użytkownika
about me
Oh won't you come with me where the ocean meets the sky
And as the clouds roll by we'll sing the song of the sea
Awatar użytkownika
witamy w lorne bay
Cieszymy się, że jesteś z nami! Możesz już teraz rozpocząć swoją przygodę na forum. Przypominamy, że wszelka niezbędna wiedza o życiu w niezwykłej Australii znajduje się w przewodnikach, przy czym wiadomości podstawowe odnajdziesz we wprowadzeniu. Zajrzyj także do działu miasteczko, by poznać Lorne Bay jeszcze lepiej. Uważaj na węże, meduzy i krokodyle i baw się dobrze!
Zablokowany